Петър Ванев (вдясно) измина маршрута с колело и предаваше наживо как стига от една точка до друга. Снимки Черноморие-бг

Петър Ванев (вдясно) измина маршрута с колело и предаваше наживо как стига от една точка до друга. Снимки Черноморие-бг

Пътешественикът Петър Ванев се включи в предизвикателството "Код солено". То се организира от Българска фондация "Биоразнообразие". Мераклиите да участват в него могат да потеглят с велосипед или пеша до Атанасовското езеро.

Петър Ванев, който е приключенец, пътешественик и "бегач" на дълги разстояния, първият българин, носител на "Тройната Корона" за прекосяване на трите най-големи пешеходни прехода в САЩ: Апалачката пътека (3500 км), Континенталния преход (4960 км) и Тихоокеанския Хребетен Път (4240 км) пристигна специално от София за предизвикателството.

Той обиколи част от точките, включени в маршрута около Атанасовско езеро, като стартира от Морското казино, премине през "симБиотично" и достигне до "Точката", за да покаже чрез излъчване на живо как изглеждат тайниците и какво трябва да се прави на терен. Той не се страхува от лошото време, а и тази част от маршрута е само асфалтов път, затова предизвиквикателството е и към други смелчаци, които биха искали да покарат велосипед и да открият "съкровищата" около Атанасовско езеро. За намерилите тайниците и попълнилите анкетата, има награди.

Галерия