Тази сутрин фирмите с техника блокираха входа на Бургас. Снимки Черноморие-бг

Тази сутрин фирмите с техника блокираха входа на Бургас. Снимки Черноморие-бг

Пътни фирми блокираха входа на Бургас. Протестът се организира от Българска браншова камара "Пътища". Поводът са неразплатени средства към фирмите в цялата страна. Протестът е национален.

УС на ББК "Пътища" заявява категорично, че е недопустимо близо 100 хиляди души, работещи в пътния бранш, да бъдат поставяни в заложнически капан. Конструктивния диалог с държавните институции винаги е бил водещ за ББК "Пътища". Политическото говорене и разпространяването на неверни твърдение уронва престижа на бранша и показва липса на информираност за изпълнението на дейности по договорите за текущ ремонт и зимно поддържане.

"Правителството е готово да плати веднага над 600 млн. лева на пътните фирми", заяви министър-председателят Кирил Петков след среща с представители на бранша вчера. Решението обаче следва да получи санкцията и на парламента. Средствата ще бъдат платени под условие, че другата половина от парите ще бъде разплатена след гаранции и пълна проверка, че са налице реално и напълно извършени дейности. Въпреки срещата вчера, протест днес има в цялата страна.

Галерия