Промяната влиза в сила от днес, 14-ти януари. Снимка Десислава Георгиева

Промяната влиза в сила от днес, 14-ти януари. Снимка Десислава Георгиева

Република Сърбия отмени изискването към българските граждани и всички пристигащи от България да представят отрицателен PCR тест на влизане в страната считано от днес, 14-ти януари, съобщиха от българското Министерство на външните работи.

Решението касае, както пристигащите от България, така и от Република Албания, Босна и Херцеговина, Република Северна Македония и Черна гора. За всички останали държави, Сърбия продължава да изисква представянето на  отрицателен PCR тест до 48 часа преди влизане в страната.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Белград, Сърбия

Дежурен телефон в извънработно време: 00381 11 3613980

Адрес (на английски език): Belgrade, Bircaninovastr. No. 26

E-mail: [email protected]

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected]

МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…" на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfо  .