Публиката избра своя фаворит за пореден път. Снимка Архив Черноморие-бг

Публиката избра своя фаворит за пореден път. Снимка Архив Черноморие-бг

Песен по текст на айтоска поетеса спечели наградата на публиката на тазгодишното издание на националния конкурс "Бургас и морето". Песента "Мечтай, море" по текст на Татяна Йотова, музика на Мартин Антонов, аранжимент - Пламен Велинов в изпълнение на Александър Томов получи 416 от гласовете на публиката в Летния театър и така се превърна в един от победителите в 37-то издание на конкурса. Театърът има 1970 седящи места и меломаните упражниха правото си глас.

Дъждът, който заваля в началото на фестивалната вечер, не успя да притесни организаторите. Част от публиката в сектор "А" се наложи за кратко да смени местата си, за да не се намокри. Служителите в общинското предприятие "Летен театър, фестивали и концерти" обаче реагира светкавично и раздадоха на зрителите дъждобрани, за да останат сухи и да изгледат докрай конкурса. Той се организира за 37-ми път от Община Бургас.

И тази година публиката имаше възможност да чуе 12-те финални песни, сред които имаше преобладаващо бургаско участие и сред авторите на песните, и сред изпълнителите. Жури в състав - Йорданка Христова - певица, Димитър Атанасов - певец и композитор, Димитър Гетов - композитор, Ева Найденова - певица, Кирил Вълчев - радио журналист, Веселин Пренеров - председател на Комисията по култура в ОбС - Бургас и Димитър Маджаров - директор на ОП "Летен театър, фестивали и концерти" оценяваше качествата на 12-те песни.

Водещи на конкурса тази година бяха трима актьори от три морски града - Красимир Ранков от Балчик, Албена Михова от Варна и Моньо Монев от Бургас. Сценарият на конкурса е на бургазлията Ивайло Вълчев.

Очаквайте репортаж от конкурса и победителите, според гласовете на журито. 

Галерия