Три от двойките ще бъдат бракосъчетани от кмета Димитър Николов. Снимка Лина Главинова

Три от двойките ще бъдат бракосъчетани от кмета Димитър Николов. Снимка Лина Главинова

Пет двойки ще чуят сватбения марш на Менделсон в Деня на влюбените в Бургас. Три от двойките ще се врекат във вечна вярност и любов на специално издигнатата платформа пред Община Бургас.  Други две ще кажат своето "да" на 14-и февруари в ритуалната зала на улица "Вардар".
Церемонията на бракосъчетанието пред Община Бургас започва утре в 12.15 часа, когато под венчило ще мине първата двойка. Втората ще каже "да" в 12.30 часа, а третата 30 минути по-късно. Идеята за бракосъчетанията на открито в центъра на Бургас е на радио "Дарик" и е по повод Международната седмица на брака, която се провежда всяка година от 7-и до 14-и февруари в 23 страни.
Инициативата на радиото ще мине под мотото "#ОсмелиСеДаКажешДа!". В церемонията пред общината, освен служителите на обредния дом, ще се включи и кметът на Бургас Димитър Николов. Тони Димитрова ще бъде орисница на трите двойки, които Димитър Николов ще бракосъчетае. Това са - Димитър и Назифе, Мариана и Георги, Анелия и Асен.
"Трите сватби са първите с изнесен ритуал за тази година", каза за "Черноморие" Магдалена Карастоянова, директор на Общинско предприятие "Обреден комплекс".
"На Деня на влюбените в 14.30 и 14.45 часа  две двойки ще кажат "да" в ритуалната зала на улица "Вардар", допълни Карастоянова.
През януари тази година 35 двойки чуха марша на Менделсон. Пикът на подписванията започва през май и продължава до октомври, допълват от "Обредния комплекс". Оттам се надяват че и през тази година ще се намерят младоженци, които ще се врекат във вечна вярност на остров "Света Анастасия" или на други екотични места, свързани с Бургас и морето.