Петър Драганов излиза на боксовия ринг на 30-ти март

Петър Драганов излиза на боксовия ринг на 30-ти март

Созополската звезда в бокса Петър Драганов ще участва в боксовата гала вечер на братята Кубрат и Тервел Пулеви, която ще се проведе в столичната зала "Арена Армеец" на 30-ти март 2024 г. Той излиза за поредна - 9-а победа на професионалния ринг, въпреки, че е бил поканен в последния момент.  "Винаги съм готов и нямам търпение да зарадвам всички мои фенове с победа", казва любимецът на Созопол и на любителите на бокса.

Съперник на Петър Драганов ще бъде Адриан Анжел с актив от 7 победи и 2 загуби (6 от които с нокаут) от Венецуела.

Събитието е определено като историческата битка за световната титла по бокс за професионалисти в тежка категория. Тя ще е  между Кубрат Пулев и Игор Шевадзутский.

Двамата ще спорят за интернационалната титла на WBA. Мачът за титлата между двамата ще бъде в 12 рунда.

На ринга в София ще се качи и последният олимпийски медалист в историята на българския бокс – Тервел Пулев. По-малкият брат от боксовата фамилия Пулеви също ще се бие за пояс, но в полутежка категория. Негов съперник е камерунецът Роли Ламбърт. Този двубой ще се състои в 10 рунда.

За първи път в историята на българския спорт българин ще се боксира за световна титла в кралската категория – тежка, пред родна публика. Това е третият опит за Кубрат Пулев да стане световен шампион.