Петър Кюмюрджиев е и помощник-треньор в тима. Снимка ФК Созопол

Петър Кюмюрджиев е и помощник-треньор в тима. Снимка ФК Созопол

Капитанът на ФК "Созопол" Петър Кюмюрджиев е на 37 години и е един от най-добрите защитници в България. В момента изпълнява и функцията на играещ помощник-треньор във ФК "Созопол", като същевременно завърши курса за лицензиран треньор - лиценз "С".

- На 37 години изиграхте силен сезон с екипа на ФК "Созопол". Как се чувствате и каква е оценката Ви за представянето на отбора в изминалия сезон?

- Чувствам се отлично за тази възраст. Оценката ми за представянето на отбора е много добра, но винаги има резерви и може повече. 

- На какво се дължи вашето футболно дълголетие и какъв съвет давате на младите небесносини футболисти?

- На първо място, това е стриктна дисциплина и постоянство в тренировките и много работа през годините. На младите искам да кажа, че освен талант трябва и много постоянство в тренировъчния процес.

- Ще Ви видим ли на терена и следващия сезон, като знаем, че изпълнявате функцията на помощник-треньор?

- Това зависи от старши треньора на отбора. Аз съм тук, за да помагам на небесносините и ще го правя винаги с голямо желание и удоволствие.

- Как се работи на "Арена Созопол"? Доволен ли сте и какво да очакваме от Вас през следващия сезон, независимо дали сте във Втора или Трета лига?

- Условията, които предлага ФК "Созопол" са на ниво професионален футбол. А от отбора очаквам да продължава развитието си във възходяща линия.