Разпространението на корона вируса вече е дифузно, коментира д-р Паздрево. Снимка Архив Черноморие-бг

Разпространението на корона вируса вече е дифузно, коментира д-р Паздрево. Снимка Архив Черноморие-бг

Петима футболисти на ФК "Созопол" са дали положителни проби за COVID-19. Това каза пред "Черноморие" д-р Георги Паздеров - шеф на Регионалната здравна инспекция в Бургас. 14 са новите случаи регистрирани за последното денонощие в област Бургас. Сред заразените има фелдшер от община Руен и хирург от Бургас. Хирургът е работил в кабинет в клиника, когато е установено, че има положителна проба за корона вирус. Кабинетите в поликлиниката ще бъдат дезинфекцирани.

"Вече говорим за дифузно разпространение на заразата", уточни д-р Паздеров. Повечето от установените случаи са самонасочени или са проявили сиптоми. Има и такива, които редовно се тесват за корона вирус и този път тестовете им са дали положителен резултат.

208 са регистрираните случаи в област Бургас от началото на пандемията до днес Активните случаи са 125, като 10 са настанени в Инфекциозното отдение на УМБАЛ  Бурас.

До този момент няма бургазлии с положителни проби от PCR тест, който са направили за предстояща почивка в Гърция. Южната ни съседка изисква такъв тест от българите, които влизат в страната с цел туризъм.

232 нови случая на COVID-19, 178 оздравели