Мъжете са се удавили преди обяд на 12-ти септември на четири различни плажа. Снимка Архив Черноморие-бг

Мъжете са се удавили преди обяд на 12-ти септември на четири различни плажа. Снимка Архив Черноморие-бг

Петима мъже се удавиха за ден на различни плажове по Южното Черноморие, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас.

На 12-ти септември около 11.30 ч. в Районно управление - Несебър е получено съобщение за удавен мъж на Южния плаж в Несебър срещу хотелл "Афродита". Установено е, че това е 73-годишен румънски турист. Тялото е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" в бургаска болница. Работата по случая продължава. 

Отново на 12-ти септември около 11.40 ч. в Районно управление - Несебър е получено съобщение за двама удавени мъже на неохраняем плаж в местността "Иракли". Установено е, че това са двама братя на 67 и 70 години, чешки граждани, влезли в България през ГКПП - "Аерогара Бургас" на 9-ти септември. По данни на очевидци единия от чехите влязал във водата и започнал да се дави, а брат му се опитал да го извади от морето, но безуспешно. Работата по случая продължава.

На 12-ти септември около 11.45 ч. в Районно управление - Приморско е получено съобщение за удавен мъж в района на пост №3 на Южния плаж в Приморско – усатновено е, че това е 58-годишен мъж от София, чието тяло е откарано в отделение "Съдебна медицина" в бургаска болница за аутопсия. Работата по случая продължава.

На 12-ти септември около 12.50 ч. в Районно управление - Несебър е получено съобщение за удавен мъж на плажа до базата на Министерски съвет в Слънчев бряг – към момента самоличността на мъжа не е установена. Тялото е откарано за аутопсия. Работата по случая продължава.