Това са поредните проекти, които гимназията печели. Снимка Архив Черноморие-БГ

Това са поредните проекти, които гимназията печели. Снимка Архив Черноморие-БГ

Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" спечели два проекта по програма "Еразъм+", модул "КД1". Така елитното училище се нареди сред фаворитите, не само в Бургас, а и в страната, като гимназия с най-много спечелени проекти, научи сайт "Черноморие". Проектите са в две направления - "Училищно образование" и "Професионално образование".

Първият проект е: "Ново време - нова класна стая", който е с продължителност една година. Той е на стойност 12 920 евро и е за квалификация на учителите в ИКТ (информационни и комуникационни технологии). "Обучението на педагозите ще бъде това лято в партньорско училище в Дъблин, Ирландия", поясни координаторът на проекта Евелина Ганчева.

Вторият спечелен проект от Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" е на тема" "Ела с нас в робоклас". Той е на стойност 58 024 евро и ще бъде реализиран в рамките на 24 чесеца. В него ще участват 20 ученици и четирима техни преподаватели. Обучението ще бъде в Унгария.

Това не са първите проекти, които печели елитната професионална гимназия. Миналата година по програма "Еразъм+" те реализираха "Стъпка по стъпка, код след код - успешен дизайн" - "Ключова дейност 1 - образователна мобилност на граждани", сектор "Професионално образование и обучение". За наученото, за споделения опит на учениците и педагозите от ПГЕЕ "Константин Фотинов" при приемната организация от Виталис, Шкойдиц, Германия бе издаден каталог. Така всички възпитаници на елитната гимназия, както и техни родители, добиха още по-голямо познание за способните и талантливи Фотиновци.