Кметът на Бургас Димитър Николов разгледа и къта на ПГЕЕ - Бургас. Снимки Лина Главинова

Кметът на Бургас Димитър Николов разгледа и къта на ПГЕЕ - Бургас. Снимки Лина Главинова

Ученици от бургаската Професионална гимназия по електротехника и електрониха "Константин Фотинов" показаха изобретенията си на тазгодишното издание на "Флора"-а. Те демонстрираха пред кмета на Бургас Димитър Николов последните си разработки, сред които и роботи. Сред първите, които видяха къта на ПГЕЕ бяха и официалните гости на откриването на изложението за цветя.

Тази година участниците са над 90, 30 от които производители и търговци на цветя и разсади. Останалите предлагат най-разнообразна продукция - художествени и занаятчийски изделия, градинска техника. Изложението включва няколко ефектни арт инсталации по футуристичната тема "С поглед в бъдещето".

Малко по-късно през деня ще се проведат и няколко демонстрации на открито, а от 19:00 часа като комплимент за всички концерт с вход свободен ще изнесе "Константин Костов трио", който е част от проекта "Jazz Migration".
От 13.00 чака ще има демонстрации по бонсай, от 17.00 до 19.00 часа - демонстрация по производство и използване на компост.

На 30-и април, понеделник, от 11.00 часа ще започне официалното награждаване на фирмите победители в конкурсната част на изложбата. От 13.00 часа е предвидена презентация на тема: "Дивите орхидеи в Странджа".

На 2-и май, сряда, от 13.00 часа е презентацията на тема: "Букети от свежи маршрути в Странджа".

На 3-и май, четвъртък, от 11.30 часа - представление на спектакъла "Мъничета" на Държавен куклен театър - Бургас.

На 5-и май, събота, от 13.00 часа ще има демонстрация по грънчарство от майстор - грънчар Десислава Владовска.

Галерия