Новият проек ще даде възможност за реализация на учениците. Снимка Архив Черноморие-Бг

Новият проек ще даде възможност за реализация на учениците. Снимка Архив Черноморие-Бг

Бургаската Професионална гимназия по мехоноелектротехника и електроника започва нов проект "Да споделим успеха". Той има за цел да приобщи бивщи и настоящи възпитаници на училището в създаването на мрежа, чрез която да се споделят постижения, успехи и трудности, идеи. Това ще стане факт и чрез периодичните срещи с бивши и настоящи възпитаници, на които те ще споделят опит и добра професионална реализация, ще помагат със съвети.

Очакванията на гимназията са чрез този проект да се повиши мотивацията за учене и усвояване на професионални компетентности; реализиралите се възпитаници да участват в провеждане на открити уроци, дискусии, лекции и др.; да се улесни достъпа до пазара на труда и бъдещата реализация на завършващите наши ученици  чрез контактите с вече реализирали се въпитаници (партньори на проекта).

Първата среща за представяне на проекта е с участието на ученици от XII клас и възпитаници на ПГМЕЕ от "Випуск' 2009 г." и тя ще се проведе на 27-ми септември, четвъртък, от 17.45 часа в зала 34 на ПГМЕЕ.