Ученици от ПГМЕЕ изработиха автомобила, с който ще участват на международното състезание Шел еко маратон в Париж. Снимка Архив Черноморие-БГ

Ученици от ПГМЕЕ изработиха автомобила, с който ще участват на международното състезание Шел еко маратон в Париж. Снимка Архив Черноморие-БГ

Ръководството на бургаската Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕЕ) кани родители на седмокласници на среща във връзка с приема на ученици за учебната 2018/2019 година. Срещата ще се проведе на 14-и май 2018 година от 18.00 часа в училището. На нея родителите ще могат да се срещнат партньори - работодатели и с ръководството на гимназията и да зададат своите въпроси.
За учебната 2018/2019 година ПГМЕЕ обявява прием в дневна форма на обучение след завършен VII клас с разширено изучаване на чужд език в следните паралелки: "Микропроцесорна техника" с английски език, "Промишлена електроника" с английски език, "Компютърни мрежи" с английски език, "Автотранспортна техника" с немски език, "Електрообзавеждане на производството" с английски език (дуална форма на обучение), "Мехатроника" с немски език, "Автомобилна мехатроника" с немски език - нова специалност с дуална форма на обучение.
Балообразуване за прием става като се удвоява оценката от теста по математика плюс удвояване на оценката от теста по български език и литература, плюс оценката по математика от свидетелството за основно образование, плюс оценката по физика от свидетелството за основно образование.

Издържалите успешно изпитите и решили да продължат обучението си в ПГМЕЕ, за да се запишат трябва да подготвят - попълнено заявление за записване, свидетелство за основно образование, завършено през учебната 2017/2018 година, медицинско свидетелство, анкетен лист, който се попълва се на място в ПГМЕЕ.