Срещата бе открита от зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева (вдясно). Снимки Лина Главинова

Срещата бе открита от зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева (вдясно). Снимки Лина Главинова

Площад "Св. Св. Кирил и Методий" пред едноименния катедрален храм в Бургас може да се превърне с оперна сцена през лятото по подобие на "Опера на площада", която се организира пред храм "Свети Александър Невски" в София. Идеята е на Александър Текелиев - директор на Държавна опера - Бургас и бе представена от PR на културния институт Теменуга Захариева на среща, организирана от Община Бургас. Поводът е представители на институциите и творческите организации да представят идеите си за вдъхване на живот на пространството пред храма.

Форумът събра директори на културни институти, общинските съветници - Георги Маринчев, Владимир Павлов, Петър Статев, директорът на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" Снежана Няголова, отец Петър - председател на настоятелството на храм "Св. Св. Кирил и Методий", Милен Николов - директор на РИМ, Данка Георгиева - директор на Държавен архив - Бургас и други.

"Хубаво е площадът да получи своя цвят и звук. Нека и децата, и родителите да кажат своето мнение чрез анкета", предложи Снежана Няголова. Тя пое инициативата анкетата да бъде проведена сред родителите и учениците в гимназията.

Очаквайте подробности от срещата.

Галерия