Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Снимка Бургас без цензура

Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Снимка Бургас без цензура

В Северна България ще преобладава слънчево време, а над Южна облачността ще е предимно значителна и на места там ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София - около 24°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността ще е по-често значителна. На много места ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по южното крайбрежие по-често значителна и главно там ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-26°, колкото и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 57 мин. и залязва в 19 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 54 мин. Луната в София залязва в 14 ч. и 31 мин. и изгрява в 23 ч. и 22 мин. Фаза на луната: един ден преди последна четвърт.