Превалявания от дъжд ще има в цялата страна. Графика НИХМ

Превалявания от дъжд ще има в цялата страна. Графика НИХМ

Въздушната маса над страната ще остане неустойчива днес. Преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На повече места в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София - около 29°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще се развива купеста, около и след обяд и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 17°.

Над Черноморието също ще се развива купеста, около и след обяд и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.