Плувният маратон ще се проведе на 10-ти август. Снимка Архив

Плувният маратон ще се проведе на 10-ти август. Снимка Архив

Победителят в плувния маратон от остров "Света Анастасия" до Моста получи награда в размер на 800 лева. Община Бургас увеличи наградния фонд за призьорите. Класирането е до 6-то място отделно мъже и жени. Победителите в двете категории ще получат следните парични награди: 1 място – 800 лева, 2 място – 400 лева, 3 място – 300 лева, 4 място – 200 лева, 5 място – 150 лева, 6 място – 100 лева.

Специални награди от по 50 лева ще бъдат връчени на най-възрастния и на най-младия участник.

Тази година традиционният плувен маратон от остров "Света Анастасия" до Моста на бургаския плаж ще се проведе на 10 август. Разстоянието по права линия между старта и финала е 6400 метра. Всяка година го изминават в състезателен режим десетки смелчаци, от ученици до над 60-годишни любители на плуването.

В маратона могат да участват всички жители и гости на Бургас, навършили 12-годишна възраст, записали се в определения срок и преминали предварителен медицински преглед, който ще се извърши на 10-ти август (в деня на провеждането) от 07:30 часа на Морска гара. Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието. За тези, които са под 18-годишна възраст задължително се изисква съгласието и подпис на единия от родителите. Регистрацията е до 08:30 часа.

Стартът ще бъде даден от Острова в 09:30 часа. Финалът на маратона ще бъде на плочата на Моста.

Предвидени са и предметни награди, а всеки участник, преплувал разстоянието в отвореното време за финал, ще получи грамота.