В планините времето ще е подходящо за туризъм

В планините времето ще е подходящо за туризъм

В петък сутринта над голяма част от страната ще е ясно или с минимална облачност, което е предпоставка за ниски температури. В някои котловини на запад термометрите призори ще покажат до минус 8 градуса. До обяд облаците ще са повече, но в часовете до вечерта ще се разкъсат. Дневните температури ще се движат между 3 и 8 градуса.

В планините валежи не се очакват. Слънцето ще надделява преди обяд. В първата половина на деня вятърът ще е с по-силни пориви. В часовете следобед ще е по-тихо, с рехава облачност и температури между минус 3 и плюс 2 градуса. След последните снеговалежи опасността от лавини е висока в масивите на Югозапад.

Предстоящите почивни дни ще са с предпоставки за понижена видимост в някои части на страната в ранните часове. Събота ще е по-топлият от двата дни с температури, достигащи до 10-12 градуса. В светлата част на денонощието облачността ще е променлива в събота и минимална в неделя. Валежи не се очакват.

Следващата седмица ще започне с преминаване на студен атмосферен фронт в понеделник със силни пориви на северозападен вятър. Още в следобедните часове ще превали от северозапад на югоизток – първо дъжд, който с падането на температурите привечер ще се обърне в сняг. Снеговалежите обаче ще са ограничени в западната половина на страната.