Отборите ще се готвят за мачовете от пролетния полусезон в спортен център Изгрев. Снимка ПФК Нефтохимик

Отборите ще се готвят за мачовете от пролетния полусезон в спортен център Изгрев. Снимка ПФК Нефтохимик

Зимната подготовка на младежите от ПФК "Нефтохимик Бургас 1962" започва на 13-ти януари. От понеделник всички възрастови формации влизат в редовния си седмичен тренировъчен график. Отборите ще се готвят за мачовете от пролетния полусезон в спортен център "Изгрев", а някои от тях ще вземат участие в национални и международни турнири или ще проведат подготвителни лагери.

Ясно за сега е участието на "шейховете" от отбора за деца, родени през 2008 г., с треньор Тодор Топалов, в турнира "Atrim Superstars Cup 2020", който ще се проведе от 30-ти януари до 2-ри февруари, в Пловдив. Там зелените надежди ще премерят сили с отбори като "Интер" - Милано, "Ботев" - Пловдив, ЦСКА - София и други. През идната седмица ще бъдат потвърдени и турнирните и контролните срещи за всички останали отбори. Известно до момента е и, че децата, родени през 2005 и 2006 г., водени съответно от Тодор Койчев и Милен Христов, ще проведат съвместен зимен лагер във Велинград.

"Почивката свърши. От другата седмица всички сме на линия и влизаме в тренировъчния си ритъм. В понеделник с треньорите от школата ще направим начална оперативка за 2020 година, на която ще обобщим целите за втория полусезон и ще направим план за подготовката на всеки един отбор. Сигурен съм, че всички треньори от колектива са нетърпеливи да се видят с отборите си и да започнат отново работа. Знам, че и децата нямат търпение, така че всички с вълнение откриваме годината", сподели директорът на школата на "Нефтохимик" Костадин Джамбазов.