Тази година се навършват 40 години от смъртта на Петя

Тази година се навършват 40 години от смъртта на Петя

С музикално-поетичен спектакъл "Докосване до Петя" ще бъде отбелязан рождения й ден. На 25-ти април тази година авторката на вечните стихове "Доброта", "Пролет" и "Посвещение" щеше да навърши 57 години. В спектакъла ще участват Лилия Христова, Теменуга Захариева, Наталия Димитрова, а той ще започне на 25-ти април от 17.30 часа в къща - музей "Петя Дубарова".

На годишнината от рождението на Петя са посветени и други инициативи. На 3-ти май ще се състои "Магията на Космоса" - конкурс за най-добра рисунка и изложба на наградените творби. Организатори са "Интеракт клуб" Бургас - "Пиргос" към Ротари клуб и къща-музей "Петя Дубарова".

На 10-ти май ще се състои церемонията по награждаването на победителите в Националния литературен конкурс "Петя Дубарова" от 18.00 часа в културен център "Морско казино".

Община Бургас реши 2019 година да бъде посветена на Петя Дубарова по повод навършването на 40 години от нейната кончина. Събитията са част от цялостната програма, с която се почита паметта и творчеството на поетесата.