Каузата, в която участват пожарникарите е благотворителна. Снимки Община Бургас

Каузата, в която участват пожарникарите е благотворителна. Снимки Община Бургас

Бургаски пожарникари се снимат благотворително в полза на приюта за кучета. Бургаските огнеборци откликнаха и се включиха в инициативата, а снимките са дело на младия бургаски фотограф Алия Казанджиева.

Всеки, който желае да закупи календара с бургаските пожарникари и кученцата - манекени, може да го направи в приюта за безстопанствени кучета, който се намира в местността "Пода" край Бургас и в общинската дирекция "Околна среда" на улица "Шейново" № 24 (ет. 2, ст. 201) или да направи финансово дарение, като използва дарителската сметка на Община Бургас:

Банкова сметка за дарения

IBAN: BG08SOMB91308424151744

БАНКА: ОБЩИНСКА БАНКА АД

BIC: SОMBBGSF

Вид плащане: 445100

Основание: Дарение приют за кучета /адрес за доставка

В полето "Основание" е нужно да уточните, освен че средствата са за приюта за безстопанствени кучета и ако желаете за какво точно желаете да се използват те - за храна, операция, хигиенни средства, за определено куче или при нужда, за който и да е питомец на приюта. Минималната стойност е 20 лева.

Най-дългосрочната и добра опция да помогнете на куче от приюта, си остава осиновяването. Това обаче е отговорност, която трябва да сте сигурни, че можете да поемете, тъй като животните бързо се привързват към стопаните си и ако после решите да го изоставите, травмите върху кучето са огромни.

Събраните средства ще бъдат използвани за увеличаване броя на кастрираните животни, за провеждане на задомителни кампании, лечение на тежко болни безстопанствени и изоставени домашни животни и изграждане на нови съоръжения в общинския приют.

Галерия