Копията на арт ефактите ще бъдат показани в изложба

Копията на арт ефактите ще бъдат показани в изложба

Изложбата „Египетска приказка“ със съкровища от египетската история ще бъде открита утре - 23 юни, в Двореца на културата и спорта във Варна. В нея древният свят е пресъздаден чрез репродукции на някои редки артефакти и колекционерски предмети, които изразяват наследството на Египет и най-важните интелектуални, литературни, научни и културни постижения на египтяните през вековете. В експозициите са включени следните тематики - “Култура”, “Ежедневие”, “Митове за Древен Египет” и “Научно-изследователска дейност в Древен Египет”, “Живот след смъртта” и други. Всички посетители ще имат шанса да се потопят в историята на една от най-древните цивилизации в човешката история, съобщават организаторите.

В края на миналата година  Варна бе домакин на Българо-египетски бизнес форум, който бе проведен по инициатива на посланика на Арабска република Египет - Негово Превъзходителство Халид Емара и на кмета на Варна Иван Портних. Събитието бе организирано от Община Варна, с подкрепата на Федерацията на египетските търговски камари, Съюза на арабските камари, Варненската търговско-индустриална камара, Стопанска камара - Варна, Съюза на хотелиерите на Златни пясъци и Варненската туристическа камара. По време на срещата бе договорено двустранно развитие на културното сътрудничество, като първа стъпка в тази посока е предстоящата изложба.

Официалното откриване е на 23 юни, петък, в 16.00 ч., на което се очаква Негово Превъзходителство Халид Емара, посланик на Египет. Организатор на изложбата е Antikа, чийто основател и управляващ директор е господин Ахмед Наср, а в програмата участие ще вземат танцьорите от фолклорен ансамбъл “Варна”.

Изложбата може да бъде видяна от 24 юни до 4 август от 10:00 до 18:00 часа през делничните дни, а през уикенда от 10:00 до 19:00 часа. Повече информация за изложбата: https://www.museums.antika.world/

Галерия