Филмът е посветен на 500 години от смъртта на Леонардо

Филмът е посветен на 500 години от смъртта на Леонардо

Филмът "Аз, Леонардо" ще бъде показан тази вечер в разките на тазгодишното издание на кино-литературния фестивал "CineLibri". Прожекцията е с начален час 18.30 в експозиционен център "Флора" в Бургас. Филмът е посветен на 500 години от смъртта на Леонардо и е сниман през 2019 година. Режисьор е Хесус Гарсес Ламберт. Сценаристи са Оливиеро дел Папа, Косета Лагани, Мириам Мосети, Сара Мосети, Марсело Оливиери. В ролите: Лука Аргентеро, Анжела Фонтана, Масимо де Лоренцо.
Открийте Леонардо да Винчи – мъжа, художника, учения и изобретателя – чрез това уникално, прелестно, завладяващо пътуване в ума на Леонардо. Филмът отбелязва 500 години от смъртта на енциклопедичния гений на Ренесанса. Бестселърът на Франческо Фиорети виртуозно съчетава интригуващ криминален сюжет с внушителна картина на епохата и ярък портрет на Леонардо да Винчи.

Фестивалът "CineLibri" се провежда за пета година в няколко български града. Тази есен той има своето първо бургаско издание, което е факт и с подкрепата на Община Бургас. Билети за фестивала се продават на каса "Часовника", както и на "Флора"-та преди началото на прожекциите.

Фестът продължава до 20-ти октомври.