Павлин Ковачев отвори кутията с дарения. Снимка ОД на МВР

Павлин Ковачев отвори кутията с дарения. Снимка ОД на МВР

11 360 лева са събрани по време на традиционен полицейски благотворителен турнир по футбол. Средствата ще бъдат разделени между 16 деца на починали служители от различни структурни звена на МВР в област Бургас, обяви Павлин Ковачев - председател на Управителния съвет на футболен клуб "Свети Никола" - Бургас, организатор на спортната надпревара.

Парите са събрани от състезателите в турнира, събрал през тази година рекордните 24 отбора. 12-ото поредно издание на Купата "Свети Никола", след като миналата година заради пандемията от коронавирус, международното участие беше ограничено. За първи път през настоящата година в традиционен благотворителен турнир по футбол се включиха полицейски отбори от Полша, Черна гора и Турция. Полските отбори са два - от Миелец и от Олщин, а турския тим е от Люлебургаз. Участваха още полицаите от Биелина (Босна и Херцеговина), Скопие (Република Северна Македония), румънските отбори от Регинея Дол и от Алба Юлия, както и полицейски формации от Черна гора и Сърбия.

Основната част от парите бе събрана, като вноска за участие в Международния турнир от всеки от участващите отбори, но в кутия за дарения също бе събрана дарителска сума. Част от нея бе получена от разиграната на търг картина "Фарът на Ахтопол" на бургаския художник Светозар Арнаудов, предоставил безвъзмездно творбата си за целите на благотворителната инициатива. Произведението на изкуството за втора поред година отпътува за Видин, откъдето е притежателят му Валери Гергов, спечелил го за сумата от 450 лева.

В присъствието на главния юрисконсул в ОДМВР - Бургас - Гергана Владимирова и инспектора по превенция Цветелина Рандева, инспектор Павлин Ковачев отвори кутията за дарения и преброи намиращата се в нея сума. "Всяко едно от децата на починали служители от отделните структурни звена в системата на МВР с месторабота Бургаска област ще получи дарение в размер на 710 лева", съобщи Павлин Ковачев и добави че парите на подрастващите ще стигнат до тях преди началото на лятната ваканция за да може всяко дете да се сдобие с желаните подаръци.