Дербито между Поморие и Созопол завърши наравно. Снимка Архив

Дербито между Поморие и Созопол завърши наравно. Снимка Архив

Отборите на "Поморие" и "Созопол" завършиха наравно в морското дерби на Втора професионална лига. Двубоят се игра при много лоши метеорологични условия – постоянен снеговалеж и силен вятър.

През първото полувреме домакините от "Поморие" имаха пълен превез на терена.Възпитаниците на Веселин Бранимиров можеха да открият още във 10-та минута, но удар на Живко Хаджиев бе спасен от вратаря на "Созопол" на самата голлиния. Опасни удари на Тютюков и Александър Георгиев също не успяха да поразят целта. Гостите от своя страна затрудниха Теменлиев само след удар с глава на Мантаров, но вратарят се справи блестящо в ситуацията. Така се стигна до 40-та минута, когато след центриране от корнер на Л. Божинов, Стоян Мантаров си отбеляза автогол.

През втората част двата отбора си размениха по-няколко положения,без обаче да успеят да ги реализират. В 80-та минута гостите останаха с човек по-малко, след като Мартин Газиев получи 2-ри жълт картон и съответно червен картон. 120 секунди по-късно Жил Лоусън се възползва от груба грешка в защитата на домакините,о стана сам срещу вратаря и оформи крайното 1:1.

Следваща среща на ОФК "Поморие" е гостуване на ПФК "Ботев" - Гълъбово на 3-и март, събота, от 15:30 часа.