Поморийци взеха ценни три точки срещу отбора на Марица. Снимка Архив

Поморийци взеха ценни три точки срещу отбора на Марица. Снимка Архив

Отборът на ОФК "Поморие" спечели важна победа. Поморийци завършиха с 2:1 срещата срещу състава на "Марица" - Пловдив, която се игра на градския стадион в Несебър. Срещата започна остро, като домакините от "Поморие" успяха да открият в резултата още 17-та минута след попадение на Ахмед Ахмедов. Той се възползва от липсата на концентрация в тима на "Марица" и изведе отбора си напред. Само 8 минути по-късно обаче гостите изравниха, след попадение на Гюзелев. Този гол, като че ли повлия психически на поморийци, което до някъде разтрои играта на тима.

През второто полувреме обаче домакините тръгнаха смело в атака, направените смени освежиха играта и дадоха повече острота в
атаката. Последните минути голът висеше на косъм, но все нещо не достигаше топката да премине голлинията на "Марица". В самия край на мача Живко Петков донесе победата реализирайки попадението след центриране на Бекир Расим. По този начин ОФК "Поморие" спечели много важни 3 точки в битката за оцеляване във втория ешалон.

В следващата си среща ОФК "Поморие" гостува на софийския "Локомотив". Срещата ще се играе на 19-и април, четвъртък, от 17:00 часа.