Ажда Чаушева ще представи стихосбирката си в Дома на писателя. Снимка Лина Главинова

Ажда Чаушева ще представи стихосбирката си в Дома на писателя. Снимка Лина Главинова

Попзвездата Ажда Чаушева ще се срещне със своите със своите фенове на 16-и август. Този път щерката на легендарния изпълнител Мустафа Чаушев, ще се представи през бургазлии в ново амплоа, не като певица, а като поетеса. В Дома на писателя на улица "Вола" №1 в Бургас Ажда ще представи първата си поетична рожба - стихосбирката "Портокалови нощи". В луксозното издание поетесата - певица включва стихове и текстове за песни, написани от нея.

Ажда Чаушева от години е обсебена от поетичното слово, обаче единици бяха тези, които знаеха за това и ново хоби. Екипът на сайт "Черноморие" бе един от първите, на които Ажда довери поетичните си трепети. Тогава момичето прочете едни от най-сакралните си стиховорения, сред които "На татко", "Просто остани", "Присъни ми се Любовта". Още тогава зрееше и идеята да издаде дебютната си стихосбирка "Портокалови нощи". Преди броени дни тя излезе отпечат. Редактор на стихотворенията е поетесата Роза Боянова, а художник е Атанас Стоянов.

Премиерата на дебютната стихосбирка на Ажда Чаушева е на 16-и август. Всички, които ще дойдат на срещата, ще получат от певицата- поетеса автограф.