Христо Узунов представи първата си стихосбирка пред бургазлии. Снимки Лина Главинова

Христо Узунов представи първата си стихосбирка пред бургазлии. Снимки Лина Главинова

Говорителят и връзки с обществеността на Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас – Христо Узунова влезе в нова роля. След близо 16 години, откакто стана гласът на агенцията, той изненада колеги и приятели, представи се като блестящ рецитатор. С плътния си и специфичен тембър Узунов рецитираше, не творбите на своите любими бургаски поети - Христо Фотев и Петя Дубарова, а свои. Така сподели пазената от него тайна, че пише стихове. Поетичните строфи, звучаха в зала "Петя Дубарова" на културен център "Морско казино". Чрез авторския си рецитал Христо Узунов направи премиера на първата си поетична стихосбирка "Солени стъпки". Тя се състои от два раздела - "По старите бургаски улици" и "Море от тъмно кадифе".

Поетични строфи от "Солени стъпки" се редуваха в изпълнение, както на автора - Христо Узунов, така и на актьора Пламен Каров. Така пред родна публика, PR-ът на Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас се изповяда за любовта си към родния Бургас и морето. Именно тази сакрална връзка между него и тях кара Христо Узунов да се завърне в родния град след дипломирането си от Софийски университет "Св. св. Климент Охридски". Тук няма да споменаваме творческият му път от журналист до сега.

Стихосбирката "Солени стъпки" се издава с финансовата подкрепата на Община Бургас. Книгата излиза под щемпъла на издателство "Либра скорп". А снимката на корицата на стихосбирката е на съпругата на Узинов - Преслава.

"Дебюната стихосбирка "Солени стъпки" по оригинален и свеж начин продължава традициите на Бургаската поетична школа. Авторът е кореняк бургазлия, който убедително потвърждава правилото, че вечните теми в изкуството като любовта, морето и сложната философия на човешките взаимоотношения, могат отново и отново да вълнуват и навеждат на размисъл, когато са представени не само искрено, но и с необходимата доза поетично майсторство и творческа фантазия", сподели поетесата Венда Райкова, редактор на дебютната стихосбирка на Христо Узунов.

Галерия