В продължение на дни в сайта се четеше тази некоректна информация

В продължение на дни в сайта се четеше тази некоректна информация

Правителството промотира платформа в полза на украинците, които вече са в България, с грешна информация. От пресцентъра на Министерски съвет разпространиха прессъобщение за сайта, на който е качена нужната информация.

Порталът "България за Украйна" е правителствен и е качен на правителствен домейн. Продуктов мениджър на сайта е Христо Алмаджиев. Той работи в голяма ИТ компания и е бил кандидат за народен представител от листата на "Демократична България - Обединение". Идеята за сайта е на него и негови приятели, а малко след като започват работа по него към тях се присъединява и правителството. Екипът, който работи по изграждането на сайта и поддържането му не получава заплащане за труда си.

Платформата е изградена от доброволци с подкрепата на кабинета. От Министерски съвет са предоставили информацията, която да бъде качена в сайта. Тя е достъпна на четири езика - български, английски, украински и руски език. В текста на български език обаче има груби фактологични, правописни и пунктоационни грешки (виж снимките). 

Малко, след като констатирахме грубите грешки и направихме скрийншот на текста, те бяха оправени. Преди това близо седмица страницата на български език се зареждаше с грешната информация.

Галерия