Проектът на парка вече е готов, очаква се той да бъде построен до края на 2020 година

Проектът на парка вече е готов, очаква се той да бъде построен до края на 2020 година

Детски въжен парк ще има в бургаския комплекс "Меден рудник". Той ще бъде разположен в зона "А" на комплекса, където ще бъде построена нова жилищна сграда, в която ще помещава тренировъчен ушу (кунг-фу) център и търговски център. Целия комплекс се изгражда от строителна компания "Бургос Строй".

Управителя на "Бургос Строй" Стефан Колев обяви плановете по строителството и облагородяването на района около сградата. Освен малка горичка, в близост до комплекса ще бъде изграден и детски въжен парк на няколко нива с препятствия и приключения за малки и големи.

Проектът на парка вече е готов, очаква се той да бъде построен до края на 2020 година. Парка ще разполага с няколко зони с различни степени на трудност, което ще го направи подходящ за деца от всички възрастови групи. Съоръжението ще може да се ползва безплатно.

Въженият парк ще включва въжени люлки, въжен мост, въжени катерушки и други елементи. Увеселителното съоръжение ще бъде обезопасено с мрежи. Най-малките на възраст от 3 до 5 години ще могат да преминават препятствията само с придружител. Специални табла с инструкции за ползване ще бъдат разположени на всяко ниво в парка.