Паркингът ще може да се ползва до броени дни. Снимки Община Бургас

Паркингът ще може да се ползва до броени дни. Снимки Община Бургас

Обищнски паркинг с капацитет за 130 автомобили ще бъде готов до броени дни, съобщиха от пресцентъра на администрацията. На него ще може да се паркира безплатно и той ще се ползва основно от живеещите в блок 42 в комплекс "Възраждане". Паркингът е в непосредствена близост до един от най-натоварените бургаски булеварди "Мария Луиза". Той е изграден със средства от общинския бюджет и на него са маркирани 6 места за автомобили на хора с увреждания.

Освен довършване на маркировката и някои дребни детайли, остава да се насипе пръст в цветарниците пред жилищния блок - задача. За максимално използване капацитета на новия паркинг, движението през него е организирано еднопосочно. Иначе достъпът е двустранен, през улица "Пробуда" и улица "Самуил". Предвижда се по-нататък да бъде обновена и самата улица "Самуил".

В общинския бюджет за 2019 г., както всяка година, ще бъдат предвидени и предложени за одобрение от местния парламент нови локации за строителство на паркинги в Бургас, уточниха от пресцентъра.

Галерия