Близки на нашите сънародници ги очакваха на летището. Снимки Лина Главинова

Близки на нашите сънародници ги очакваха на летището. Снимки Лина Главинова

Днес ще бъдат направени тестове за корона вирус на 45 наши сънародници, жители на община Бургас, които се прибраха с полет от "Летище Лутън" снощи, каза д-р Георги Паздеров - шеф на Регионална здравна инспекция в Бургас след заседание на Общинския кризисен щаб. "Това се прави за тяхно спокойствие и за спокойствието на техните съседи. Резултатите ще излязат днес или утре, но ще бъдат обявени от Националния кризисен щаб", допълни д-р Паздеров.

На всички пътници, които са били на борда на самолета, който кацна снощи на "Летище Бургас" с редовен полет от "Летище Лутън" близо до Лондон, Великобритания е била измерена температурата. Те са получили и документ, че трябва да си останат у дома и да спазват 14-дневна карантина. Тези, които не са от община Бургас, ще получат документите си чрез РЗИ-та по местоживеене.

Засилени мерки за сигурност бяха предприети, заради полетът от Великобритания на авиокомпания "Wizz Air". На летището беше осигурена и линейка в случай на нужда. Мнозина очакваха с нетърпение кацането на самолета, граничната проверката и измерването на температурата, за да прегърнат своите близки, които се прибират. На борда на самолета имаше и семейства с малки деца.

647 са хората поставени под карантина на територията на община Бургас.

Галерия