Празникък на о-солената риба ще се проведе за трета поредна година. Снимка Архив Черноморие-бг

Празникък на о-солената риба ще се проведе за трета поредна година. Снимка Архив Черноморие-бг

Трето издание на Празника на о-солената риба очаква майстори и дегустатори в Созопол. Фестивалът ще се проведе на 2-ри декември, събота, от 11.00 до 17.00 часа на площад "Кулата" в морския град в навечерието на Никулден - 6-ти декември. "Участниците могат да се включат в един от трите кръга - за осолен паламуд, за осолен чернокоп и за друга осолена риба. Те ще бъдат оценявани от жури в състав шеф Таньо Шишков, Евтим Стоянов - участник в тазгодишния сезон на "MasterChef" и ресторантьорът Милен Петров", каза за "Черноморие" Ценко Жиков - пас президент на "Ротари клуб" в Созопол, които са организатори на фестивала. Ще бъдат раздадени три парични награди във всяка категория, които са на стойност по 1000 лева.

Богата музикална програма ще радва посетителите на празника. В нея ще участват Жан Шейтанов, "Ел греко бенд" и Дидо Петков. Освен като изпълнител, Жан Шейтанов ще се изяви и като водеш на фестивала.

На специални щандове ще може да се дегустира различна осолена риба. Ще се лее и безплатно вино. Местни производители ще продават и своята продукция там.

Празникът на о-солената риба се организира с подкрепата на Община Созопол.

(във видеото може да видите рецепта за осолен паламуд)

Галерия