ПРедизборната кампания ще продължи до 31-ви март. Снимката е илюстративна

ПРедизборната кампания ще продължи до 31-ви март. Снимката е илюстративна

Предизборната кампания за 49-то Народно събрание започна тази нощ. Тя ще продължи до полунощ на 31-ви март. Това са петите избори за парламент, който ще се проведат в рамките на последните две години.

Общо регистрираните кандидати са 5 621, тъй като има и регистрация на кандидати в два избирателни райони. От Централната избирателна комисия отправят съобщение към всички кандидати да водят една позитивна кампания, да спазват добрия тон и всички разпоредби на изборния кодекс, и на решенията на ЦИК.

До 18-ти март имат възможност избирателите, които имат вече регистриран настоящ адрес и желаят да бъдат включени в списъка за гласуване по настоящ адрес, да подадат заявление за това, включително през интернет страницата на ГРАО, до същия срок избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да гласуват в изборни помещения, могат да подадат заявление, че желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия”.

Срокът за подаване на заявление за гласуване в чужбина е 7-ми март, а след това до 11-ти март ЦИК трябва да вземе решение, с което да определи броя на избирателните секции зад граница.