Състезанието ще се проведе 21-и април

Състезанието ще се проведе 21-и април

"Вело Царево" ще стартира сезона на сериозните изпитания със състезанието "Предизвикай Странджа". То ще се проведе на 21-и април. Условието към участниците е да са с платена такса и застраховка.

Състезателната дистанция отново ще бъде 32 км. през пресечен горски терен с положителна денивелация от над 700 метра. Стартът ще бъде даден в центъра на град Царево, а маршрутът ще бъде - Царево - местността "Дългата поляна" - местността "Балиево" - местността "Калинов врис" - квартал "Василико" - Царево, като се описва обиколка и преминава през горските територии на село Изгрев. Най-високата точка, която ще се достигне, е и най-живописното място по трасето - местността "Дългата поляна" с надморска височина от 400 м.

С помощта на Община Царево са осигурени и награди за призьорите.
Записването за участие ще става от 31-и март до 20-и април и ще бъде през формата за записване на сайта на "Вело Царево" -www.velotsarevo.com
Таксата за участие при предварително записване е 10 лева. Заплащането става по банков път по сметката на "Вело Царево".
Таксата за участие при записване на място е 15 лева.
Деца до 16 години - без стартова такса.

В състезанието могат да участват юноши от 14 до 18 години, мъже на 19-35 години, мъже - 35-45 години, ветерани над 45+ г., жени.
Всеки участник е длъжен да участва с технически изправен велосипед, съобразен с характера на маршрута и да използва предпазна каска по време на цялото състезание. Той трябва да представи застраховка "Злополука" или застраховка за "Спортисти", валидна за периода на състезанието. "Вело Царево" не поема отговорност за застраховането на участниците. Всеки състезател трябва да попълни декларация за освобождаване от отговорност.
Състезателите, които нямат навършени 18 години, предоставят писмена декларация от свой родител, за съгласие за участвате в състезанието.
Класирането е индивидуално по възрастови групи.