Представят клуба по художествена гимнастика "Олимпия 74"

 

В "Олимпия 74" тренират 130 деца на възраст между 5 и 18 години. Талантите и желанието им за развитие в спорта се използват рационално от ръководителката на клуба Петя Монева, като доказателство за това са многобройните медали - близо 300 на брой, статуетки, сертификати и грамоти, с които са отличени нейните възпитаници, както на национално, така и на международно ниво.

На представянето ще играят златните медалистки от държавни първенства и международни турнири - Киара Маджарова, Мария Матева, Деница Андреева, Вероника Хароян, Виктория Тихи и др. По-горната възрастова група ще представи ансамблови съчетания с топки, а петгодишните възпитаници ще демонстрират възможностите си, оттренирани под вещото ръководство на Петя Монева.

В спектакъла ще участват деца от Средно музикално училище "Проф. Панчо Владигеров", възпитаници на танцова академия "Бургас" и театъра за драма, опера и балет. С индивидуални танцувално-артистични проекти ще се представят най-малките деца от клуба по художествена гимнастика "Олимпия 74", които вече са заели призови места на международни състезания.

Последният голям успех постигнат от състезателите от бургаския клуб по художествена гимнастика е от преди няколко дни, когато в Международния турнир за купата на Будва, Черна гора се надпреварваха участници от 18 държави. Във възрастовата граница `98 - `99 година Киара Маджарова безапелационно спечели призовото първо място, като второто и третото бяха поделени отново от състезателки в клуб "Олимпия 74". Най-малката участничка – Петя Грозева, на пет години, се състезава в по-горната възрастова група, като спечели трето индивидуално отличие.

Киара Маджарова е и лауреат, и носител на голямата награда за постижения в област "Спорт" през 2008 година на фондация "Димитър Бербатов", като отличието й бе връчено лично от знаменития футболист. Възпитаниците на клуба по художествена гимнастика "Олимпия 74" за последните десет години от активната дейност са спечелили близо 300 медала от различни състезания, извеждайки по този начин бургаското спортно формирование до призовата тройка в национален мащаб.