Кметът на Бургас подари на Прешъс Уилсън 130-огидшни пафти и графика на бургаския художник Димо Колибаров. Снимки Община Бургас

Кметът на Бургас подари на Прешъс Уилсън 130-огидшни пафти и графика на бургаския художник Димо Колибаров. Снимки Община Бургас

Диско кралицата Прешъс Уилсън ще излезе на сцената в Бургас тази вечер със 130-годишни пафти. Те й бяха подарени от кмета на морския град Димитър Николов, който я посрещна днес по обяд в кабинета си. Изпълнителката ще пее в новогодишната нощ на площад "Тройката" по покана на Община Бургас.

Часове преди изявата си в последния ден на отиващата си година Прешъс Уилсън се срещна и с представители на медиите.

Музиката на Прешъс Уилсън е повлияла на няколко поколения меломани. Тя е работила с групи като "Eruption" и "Boney M", има и успешна солова кариера.

"Благодаря на Прешъс Уилсън, че уважи поканата ни, нейното гостуване е планувано още преди две години, но заради мерките против ковид се отложи. Тази вечер отново ще празнуваме всички заедно. Бургазлии много могат да работят, но умеят и да се забавляват", каза кметът Димитър Николов по време на брифинга.

Световноизвестната изпълнителка си припомни първото си посещение в Бургас през 1979 година, когато е имала концерт на стадион "Черноморец".

"Бяха страхотни години, едно вълшебно време, когато музиката ни движеше света, а ние срещахме усмихнати хора, които танцуваха и пееха песните ни. Сега тази музика отново ни свързва. Благодаря за посрещането и нямам търпение да се забавляваме тази вечер!", сподели Прешъс Уилсън.

Началният час на празничния новогодишен концерт е 22.30. Тогава ще започне подгряващ сет на бургаския диджей Simon Keye.

В 23.10 часа на сцената ще се качи диско кралицата Прешъс Уилсън. Тя пристига у нас в компанията на две бек вокалистки и своя мениджър. Ще чуем най-големите хитове от работата ѝ с групи като "Eruption" и "Boney M", както и от времето на соловата ѝ кариера.

В полунощ ще има празнични фойерверки и ще прозвучи химнът на Република България.

След това на сцената ще излезе оркестър "Странджа Бургас" със солист Жечка Сланинкова. Под звуците на любими народни песни на площада ще се извие традиционното българско хоро.

Галерия