Контрабандните лекарствени средства и продукти са иззети. Снимки Агенция Митници

Контрабандните лекарствени средства и продукти са иззети. Снимки Агенция Митници

Митническите служители на Митнически пункт "Малко Търново" задържаха контрабандно пренасяни 40 ампули инжекционен разтвор със силен анаболен стероид и 7,200 кг билков афродизиак. Контрабандните лекарствени средства и продукти са открити при митнически проверки на влизащи в страната от Турция три леки автомобила през последните дни.

При една от проверките, в личен багаж на български гражданин с инициали М.М., са открити 30 ампули инжекционен разтвор "Sustanon" - силен анаболен стероид, съдържащ тестостерон. Мъжът е пътувал в лек автомобил с турска регистрация и в зоната за митнически контрол на входящи леки автомобили е заявил, че няма нищо за деклариране. Други 10 ампули "Sustanon" са открити в багажа на румънски гражданин с инициали I.A., при митническа проверка на влизащ в страната от Турция на 24-ти март 2021 г. лек автомобил с румънска регистрация. Също на 24-ти март 2021 г., митническите служители откриват на мястото на резервната гума под кората в багажното отделение на лек автомобил с българска регистрация 30 фабрични опаковки, съдържащи общо 7,200 кг билков афродизиак "Epimedyumlu Macum". Установено е, че са собственост на шофьора на автомобила – български гражданин с инициали Д. К., който е пътувал от Турция.

Контрабандните лекарствени средства и продукти са иззети. Срещу тримата нарушители са съставени актове по Закона за митниците.

Галерия