Родителите трябва да потвърдят приема до 14-ти август включително на място в детската ясла. Снимка Община Варна

Родителите трябва да потвърдят приема до 14-ти август включително на място в детската ясла. Снимка Община Варна

На 18-ти август ще се обявят  незаетите места в самостоятелните детски ясли, а на 25-ти август ще се извърши ново класиране, съобщават от дирекция "Здравеопазване" към Община Варна. 459 деца са приети във второто за годината класиране на 24-ти юли. От тях  по първо желание са приети 92%, по второ - 1 %, а по трето - 7%. Родителите трябва да потвърдят приема до 14-ти август включително на място в детската ясла, при спазване на противоепидемичните мерки. Децата ще постъпват по предварително изготвен график от директора на съответната детска ясла, съобразно епидемичната обстановка.

Във връзка с въпроси от страна на родители от дирекция "Здравеопазване" припомнят, че прехвърляне на класирани малчугани от една детска ясла в друга не се допуска. Редът за промяна на желанието за прием на вече класирано дете включва отказ от настоящото класиране и подаване на ново заявление за участие в следващо класиране.

Заради предстоящи ремонтни дейности няма да има прием в предстоящото класиране в детски ясли №5 "Чуден свят" и №7 "Роза". Децата, които остават в тях, ще бъдат насочени в други детски заведения, като подробна информация родителите могат да получат от директорите на двете ясли.