Акцията е традиционна за този период на годината. Снимка Архив Черноморие-бг

Акцията е традиционна за този период на годината. Снимка Архив Черноморие-бг

През целия ноември полицаи от сектор "Пътна полиция" ще извършват проверки в рамките на акция "Зима". Тя се организира от Пътна полиция, Съюза на българските автомобилисти и Българския червен кръст.  Акцията ще се проведе на три етапа, реализирани успешно през последните години:

- от 1-ви до 10-ти ноември 2020 г. е първата кампания "С безопасно пътно превозно средство през зимата", насочена към водачите на велосипеди, превозни средства с животинска тяга и др.

- от 11-ти до 20-ти ноември 2020 г. е втората кампания "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя", насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците.

 - от 21-ви до 30-ти ноември е третата кампания "Безопасно шофиране през зимата", насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците.

В седмицата на третата неделя на месец ноември (22 ноември 2020 г.) Областна дирекци на МВР в Бургас ще се включи в Световния ден за възпоминание на жертвите от пътно-транспортни произшествия, който по традиция се отбелязва и в храмовете на всички официални религии в страната.