Дневните температури започват да се покачват. Графика НИХМ

Дневните температури започват да се покачват. Графика НИХМ

В четвъртък от запад на изток облачността ще намалее, до вечерта над по-голямата част от страната до изясняване, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В Източна България вятърът ще отслабне до умерен.

В петък и събота ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се смени със северозападен. Сутрин ще е студено, с минимални температури на отделни места до минус 10° - минус 12°, дневните ще се повишават и през втория ден ще са предимно между 2° и 7°.

В неделя облачността ще се увеличи, повишава се и вероятността за слаби валежи. Вятърът от северозапад ще се усили. Минималните температури ще са малко по-високи в сравнение с предишните дни, дневните ще се задържат без особена промяна.

В началото на следващата седмица от запад облачността ще намалява. В понеделник в Западна България вятърът ще отслабне, в Източна временно ще се ориентира от север-североизток, слаб до умерен. Във вторник със затопляне в равнинната част от страната преди обяд ще има условия за ниска облачност или мъгла. Сутрешните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 5° и 0°, дневните в отделни райони ще надхвърлят 10°.