При влошаване на положението в страната, театрите ще работят, но публиката ще бъде само от ваксинирани зрители. Снимка Архив Черноморие-бг

При влошаване на положението в страната, театрите ще работят, но публиката ще бъде само от ваксинирани зрители. Снимка Архив Черноморие-бг

Културните и развлекателни мероприятия да могат да се посещават от ваксинирани срещу COVID-19 граждани дори при влошаване на противоепидемичната обстановка в страната. Около това мнение се обединиха министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, заместник-министрите на културата проф. д-р Борислава Танева и Весела Кондакова и представители на театралното и сценично изкуство по време на среща в Министерството на здравеопазването, която се проведе днес. На нея присъстваха Асен Асенов, директор на фондация "Едно за култура и изкуство" и Мира Сталева, изпълнителен директор на "София филм фест". Всички са единодушни, че проблемът с пандемията е изключително сериозен и ще се търси най-работещото и най-балансирано решение от една страна изкуството да не пострада, а от друга – да не се стига до препълване на болниците.

Министър Кацаров обясни какви са заложените в Националния план за справяне с пандемията мерки при преминаване от една цветова зона в друга.

В рамките на срещата стана ясно още, че Министерството на здравеопазването съвместно с Министерството на културата ще организират кампания под надслов: "Подкрепи българската култура, сложи си ваксина".