vaklin11

vaklin11

Приеха ОУП на Бургас. В него небостъргача стана ресторант

в местния парламент от партия "Ваклин Стойновски за Бургас" - на снимката б.а.).

Преди 2 години той продаде терена и по думите му от тогава новият собственик не може да изкара виза за проектиране от община Бургас.

"С този ОУП се слага край на идеята за небостъргача и на възможността да бъдат разкрити 1000 работни места. ОУП не може да бъде променен в следващите години и проекта ще бъде спрян. Но ще дойдат по-умни общински съвети и по-добър кмет", заяви Ваклин Стойновски. За да защити тезата си, той бе заложил и на конкретен стайлинг - тениска с небостъргачи. "Английската кралица се облича цветово. Аз съм заклет републиканец и няма да говоря с цветове, затова съм облечен тематично", допълни той.

В разгара за дебатите около ОУП бе внесено и предложение от групата "Независими" тази точка да бъде оттеглена и да бъде внесена за разглеждане на следващата сесия, заради пропуски по отношение на договора между общината и фирмата изпълнител, избрана чрез конкурс ("Гео Щрих"). Предложението не бе прието.

Съветниците обаче гласуваха "за" предложението на Георги Манев (СЕК) в терена, където трябваше да се издига небостъргача, да има 50% озеленяване и намаляване на интензивността на застрояване с 0,5. "Това на практика означава, че на това място може да бъде издигната двуетажна сграда - например ресторант", коментира архитектът на община Бургас Веселина Илиева. Преди да бъде разчистено мястото, закупено от Ваклин Стойновски, там имаше заведение "Воденицата".