Подписката срещу Зелената зона ще продължи до края на седмицата. Снимка Лина Главинова

Подписката срещу Зелената зона ще продължи до края на седмицата. Снимка Лина Главинова

Заявления за издаване на стикер "Зелена зона" се подават от 16-и април, днес, в общинско предприятие "Транспорт", което се намира на бургаската улица "Александровска" № 106. Режимът за платеното паркиране бе приет с решение на Общинския съвет в морския град, а Зелената зона за платено паркиране ще започне да функционира от 1-и май.

Тя ще има следният обхват: подзона "Зелена - 1" с граници: от улица "24-ти черноморски пехотен полк" до улица "Велико Търново"; зоната, заключена между улиците "Георги Баев", "Поморие", "Велико Търново", "24-ти черноморски пехотен полк" и "Адам Мицкевич".

Подзона "Зелена - 2" е с граници: улица "24-ти черноморски пехотен полк" от улица "Велико Търново", до улица "Поморийска"; улица "Поморийска"; паркинг "Северен плаж".

Работното време на Зелената зона ще бъде от 11:00 ч. до 20:00 ч. всеки ден от седмицата. Цената за престой в зоната ще бъде 1 лев на час.

9000 жители на Бургас вече се обявиха против въвеждането на "Зелена зона" в Бургас. Подписката стартира на 29-и март и ще продължи до 22-и април. Тя е инициирана от "Движение България на гражданите". Общинският лидер на ДБГ и общински съветник обяви своето несъгласие с приемането на докладната записка за Зелената зона още при гласуването на документа в местния парламент. Той обаче не бе чут от колегите и след като решението бе взето, той инициира подписката.