Работата по документирането на престъплението продължава. Снимка Архив Черноморие-бг

Работата по документирането на престъплението продължава. Снимка Архив Черноморие-бг

Продадоха за 1 200 лева товарен камион, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Кражбата е извършена на 18-ти август от частен имот, разположен в квартал "5-ти километър". От там е отнет товарен автомобил "Мерцедес 813", с бургаска регистрация.

От проведените съвместни полицейски действия на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас и Пето Районно управление – Бургас е установено, че извършители на престъплението са двама бургазлии на 21 и 38 години, които се представили за собственици на товарния автомобил и въвеждайки в заблуждение двама мъже от сливенските села Радецки и Глуфишево - на 34 и 47 години/, им го продали за сумата от 1 200 лева.

Констатирано е, че товарния автомобил е транспортиран с помощта на специализиран автомобил на Пътна помощ до площадка за изкупуване на черни и цветни метали, разположена в Сливен, където т.а. «Мерцедес» е разглобен. Двамата извършители на деянието направили пълни самопризнания. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава от служители на Пето Районно управление - Бургас.