Срещата с проф. Иво Христов продължи близо час и половина. Снимки Лина Главинова

Срещата с проф. Иво Христов продължи близо час и половина. Снимки Лина Главинова

Новите политически проекти имат за цел да убират луфта на напрежение, но матрицата не се променя. Това каза в отговор на въпрос проф. Иво Христов на представянето на книгата си "Пред пепелището на нестаналото българско общество" в Бургас. Гостуването му е по покана на Дискусионния клуб към Общинския съвет на БСП в морския град. Книгата е второ допълнено издание, което вижда бял свят и благодарение на настойчивостта на Петър Кънев - депутат от коалиция "БСП за България", който е колега на проф. Христов в парламента.

"В България няма общество и това е големият й проблем. Една обща цел и задача, която си поставя младото поколение е по-бързо да се изнесат от страната, която ги е родила и отгледала, но не им дава бъдеще", каза проф. Христов. Според него, от това как мислим бъдещето зависи, какво е настоящето ни. "Спасението на всеки минава през спасението на общността", заяви Иво Христов в отговор на въпрос има ли изход от ситуацията, в която се намираме.

Членове и симпатизанти на БСП от няколко поколения дойдаха на представянето на "Пред пепелището на нестаналото българско общество". Някои зададоха своите въпроси публично, други в личен разговор с автора, докато взехаха автограф върху корицата на книгата му.

Галерия