Кадър от филма Зелената книга

Кадър от филма Зелената книга

Променят часа на извънредната прожекция на филма "Зелената книга". Тя ще започне в 14.00 часа на 16-ти март, събота, в Общинско кино "АБ" на драматичен театър "Адриана Будевска". Втората дата бе насрочена, заради изчерпване на билетите за първата прожекция, която е планирана за 15-ти март, петък от 20.00 часа.

Билети за втората прожекция се продават на касата на театъра. По първоначална информация тя беше насрочена за 13.30 часа на 16-ти март, а сега е променена за 14.00 часа същия ден.

"Зелената книга" е тазгодишният носител на награда "Оскар". В него участва и българският актьор Димитър Маринов. Той е един от 20-те филма, включени в програмата на тазгодишното XVII-то издание на Международния "София филм фест на брега". Той се организира от сдружение "Арт фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".

Фестивалът ще бъде открит на 14-ти март, четвъртък, от 19.00 часа с прожекцията на "Живи комини" на режисьора Радослав Спасов. Той ще гостува в Бургас заедно с актьорите Мария Коцева и Димитър Коцев. След края на филма, те ще отговарят на въпросите на публиката.

Традиционно на фестивала ще бъдат връчени две статуетки "Сребриста чайка". Едната ще бъде присъдена от професионалното жури с председател проф. Георги Дюлгеров. Втората статуетка ще отиде при режисьора на филма, който е получил най-висока оценка според гласовете на зрителите. Те имат право да гласуват по шестобалната система след края на всяка прожекция. Ще бъдат връчени и наградите на Областна управа и на "Зонта" - Бургас.