Фестивалът ще се проведе на плажа в Росенец. Снимка Черноморие-бг

Фестивалът ще се проведе на плажа в Росенец. Снимка Черноморие-бг

Протестиращите в Бургас, организирани от Асен Бонджев, се местят на плажа пред летните сараи на почетния председател на ДПС - Ахмед Доган. Те са озаглавили събитието си "Dogan Saray Beach Festival", който ще премине под надслов - "Искаме Доган да уволни Борисов!". Той ще започне в 11.00 часа на 8-ми август. "Ще плажуваме, ще слушаме музика, ще говорим за живота след Бойко, за зараждащото се гражданско общество и неговата роля. Нямаме за цел да смущаваме никого, да провокираме, нито да преминаваме през частна собственост", пише в информацията за събитието, организирано във фейсбук.

Там са посочени и правила на фестивала:

1. Фестивалът е мирен, културен, интелигентен.

2. Забраняват се всякакви цинизми и реч на омразата.

3. Употребилите алкохол над допустимите норми ще бъдат помолени да напуснат събитието.

4. Всеки гражданин има право да се изказва. Желателно е думите му да са обмислени и носят послание на позитивизъм и надежда.

5. Присъствието е гражданско. Политически активни фигури могат да присъстват в качеството си на граждани. Присъстващите са изключително будни и образовани. Всякакви опити за извличане на политически дивиденти биха имали обратен ефект и непредвидена, мирна реакция от страна на присъстващите.

Целта на организатора Асен Бонджев е:

1. Да поддържаме искрата на пламналото народно недоволство.

2. Да създадем общност от съмишленици - едно активно и будно гражданско общество, което да реагира своевременно на всяка неправда.

3. Да покажем на България, че ни има.

4. Да вдъхнем кураж на останалите.

5. Да изградим себе си като по-добри личности и българи.

За събирането в парк "Росенец" е подадено уведомление в Община Бургас.