Проверката е извършена, заради Посхалната служба и събирането на много хора в нощта на Възкресение

Проверката е извършена, заради Посхалната служба и събирането на много хора в нощта на Възкресение

Засилени мерки за сигурност ще има в София и страната по време на великденските празници. Екипите на "Пътна полиция" ще участват в регулирането, подпомагането и контрола на трафика.

В дните, в които се предвижда струпване на хора около храмовете, е създадена организация, която да улеснява пешеходното движение около тях. Ще бъде проведена и традиционната полицейска операция – "Алкохол, наркотици, скорост и неправоспособност".

Ще бъде следено за подозрително паркирани моторни превозни средства (МПС) и изоставени чанти и багажи в цялата страна във връзка с великденските празници.

Георги Толин, началник отдел "Държавен контрол" в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", посочи, че във връзка с Великденските празници са проверени 1438 православни храма, църкви, манастири, параклиси, и 314 хотели, мотели, ресторанти и други обекти, свързани с посетители. "При проверките са връчени 122 противопожарни разпореждания и два акта за административно нарушение, добави" комисар Толин.