DSC_8542

DSC_8542

Проверяват побоя в Автото

за който Черноморие първи писа. При инцидента пострада 17-годишният Вълкан Бакалов. Той е с пукната глава в резултат на удари с бухалки, които са му нанесли близки на момче от съседния клас. Между Вълкан и другия ученик от ромски произход имало напрежение от известно време.

След като проверката приключи, преписката ще бъде входирана в Местната комисия за борба с противообществените прояви към община Бургас. "Тогава ще извикаме и двамата ученици с родителите им, които са участвали в сбиването. Със сигурност ще има наказание", коментира пред Черноморие зам.-кметът по образование в община Бургас Йорданка Ананиева. Вече е воден първоначален разговор с родителите. Разпитани са и двамата ученици, участвали в инцидента.

Според преподаватели в гимназията, сбиването започнало в двора на учебното заведение. Двамата ученици се спречкали, единият ударил другия. Минути по-късно близки на пострадалия нахлули в училището и нападнали Вълкан.

"В школото учат деца от различен етнос, но досега никога не е имало напрежение на етническа основа. И в този случай е така. Става въпрос за спречкване между тийнейджъри", допълни Ананиева.